İnan "Denizli Masa Tenisinde üst seviyede"

Masa Tenisi Küçükler Bölge Şampiyonası,  Denizli'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Hasan Güngör Spor Salonu'nda, 14 ilden 125 sporcunun mücadele ettiği şampiyona sonunda dereceye giren takımlara ödülleri protokol tarafından verildi. Yarışmaları izleyen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali İnan Denizli'nin Masa Tenisinde iyi bir yerde olduğunu belirterek daha iyi yerde olması için kulüpleşmenin şart olduğunu söyledi.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu koordinesinde düzenlenen Masa Tenisi Küçükler Bölge Şampiyonası, 22-23 Şubat 2025 tarihleri arasında Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Hasan Güngör Spor Salonu’nda, 14 ilden 35 erkek, 20 kız takımı olmak üzere 125 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği turnuva büyük bir heyecana sahne oldu. İki gün süren karşılaşmalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

Çekişmeli ve zorlu geçen müsabakalarda; Isparta, Muğla, Konya, İzmir, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Burdur, Manisa, Kütahya ve Denizli’den takımlar şampiyonluk için mücadele etti. 19 hakem maçlarda görev aldı.

Masa Tenisi Küçükler Bölge Şampiyonası’nda, Türkiye Şampiyonası’na katılacak takımlar da belirlendi. Erkekler kategorisinde birinci Selçuklu Belediyesi, ikinci Karatay Belediyesi(A) takımı olurken, Denizli B.Ş.B. takımı üçüncü, Karatay Belediyesi(B) takımı ise dördüncü oldu.

Yarışmaları izleyen ve başarılı olan sporculara kupa ve madalyalarını veren Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali İnan 2024 seçim sürecinde göreve geldiklerini ve Denizli’de düzenlenen yarışmaların çok heyecanlı geçtiğini belirterek  “Yarışmalarımızı 4 bölge üzerinden düzenliyoruz. Güneybatı bölgesi yarışmasına 14 il katılıyor. 14 il temsilcilerinden 33 takım erkeklerde, 19 takım kızlardan katıldı. Yapılan maçlar sonucunda 3 tane kız, 4 tane erkek takımımız final grubuna yükseldiler ”dedi.

Denizli’de dereceye giren sporcuların Çorum’da yapılacak yarışmalara katılacağını vurgulayan İnan “Final grubu maçları ise 9-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Çorum ilinde yapılacak. Katılacak takımlarımıza başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Denizli’nin Masa Tenisinde iyi bir yerde olduğuna dikkat çeken Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali İnan “Denizli ili uluslararası hakem bakımından, antrenör sayısı, takım sayısı açısından oldukça ileride. Denizli ev sahipliğinde Mayıs ayında 3. Lige terfi maçları oynanacak. İnşallah Denizli’yi Masa Tenisinde daha iyi yerlerde göreceğiz ”ifadelerini kullandı.