Denizlili bisikletçi 5 kez Türkiye Şampiyonu oldu

Bir babanın hayalini süsleyen en büyük mutluluk evlatlarının başarılı olup örnek gösterilmesidir. Bisiklet sporcusu Ramazan Erken'in iki evladı da Türkiye şampiyonu oldu. Birinin Balkan ikinciliği var.

1. Uluslararası Pamukkale Granfondo Bisiklet Yol Yarışının tanıtımı için basın toplantısında düzenlendi. 10 yıldır bisiklet sporu ile uğraşan, Türkiye ve balkan şampiyonluğu bulunan Denizlili sporcu dikkat çekti.  Granfondo Uluslararası Bisiklet Yarışları 14-15 Eylül 2024 tarihlerinde Pamukkale’de gerçekleşecek. Bu amaçla geniş katılım ile düzenlenen basın toplantısında yarışmalar kamuoyuna tanıtıldı. Basın toplantısında yer alan bir isim daha vardı. O da Türkiye şampiyonu, balkan ikincisi olan Mehmet Erken idi. Toplantı sonunda Medya Karapınar kuruluşlarından www.denizlidespor.net’e özel açıklamalarda bulunan Erken 8 ülkeden 452 sporcunun yarışacak olmasının Denizli’nin tanıtımı ve sorunun gelişmesi için son derece önemli olduğunu söyledi.

 

BAKIN NELER SÖYLEDİ?

Babası Ramazan Erken’in eski sporcu olması hasebi ile 2013 yılında bisiklet sporuna başladığını anlatan Mehmet Erken, “2014 yılında yapılan şampiyonda Türkiye Şampiyonu oldum. 2016 yılında iki kez, 2019 yılında da yine şampiyonluklarım mevcuttur. 2015 yılında Balkan Şampiyonasına katıldım. Küçüklerde yarıştım. 2016 da ise zamana karşı yarışta Balkan ikincisi oldum. 2017’de Avrupa şampiyonasına katıldım. 2018’de Sırbistan ve Romanya’da yapılan şampiyonalara katıldım. 2019’da Türkiye şampiyonu olunca artık eğitime yöneldim. Bu süre içinde 5 kez de milli oldum” dedi.

 

BİSİKLET SPORU KOLAYLAŞTI

Yolların genişlemesi ve bilincin de artması ile birlikte Denizli ölçeğinde bu sporu yapmak son derece kolaylaştığı üzerinde duran Erken, “Sıkıntımız yok desek yeridir. Sponsorlar bizi fark ettikçe destek oluyorlar. Benim dışımda küçük kardeşim 2020’de 2 kez Türkiye Şampiyonu oldu. Sporu bırakan ve üniversiteye hazırlanan sporcular var. 1990’lı yıllarda babam bu sporu yapmış. Ben spora başlayınca babam da iştahlandı o da tekrar başladı. Babam, ben ve kardeşim üçümüz de bu sporu yapıyorduk. Bu organizasyon başlangıç olsun” dedi.

Mustafa KARAPINAR